Bakfiets Zuid van Wijkhuis de Driehoek

Eén van de activiteiten die vanuit Wijkhuis de Driehoek georganiseerd wordt is Bakfiets Zuid. Bij het project gaan medewerkers op pad om laagdrempelige klussen in huis en tuin in de buurt te doen. In huis doen we kleine klussen zoals een lamp ophangen of kast in elkaar zetten. We werken aan tuinen in de buurt en proberen deze zo groen mogelijk te maken/houden. Op een manier dat de eigenaar de tuin goed kan onderhouden. In alle werkzaamheden is ontmoeting tussen mensen belangrijk.

Welke klussen kunt u door de medewerkers van Bakfiets Zuid laten doen?

  • In huis: kleine reparaties, spullen ophangen, meubels in elkaar zetten, etc.
  • In de tuin: onderhoud zoals onkruid wieden, snoeien, tegels verwijderen (beperkt), planten poten etc.
    • Plantmateriaal wordt regelmatig door wijkgenoten met groene vingers geleverd. Die planten zetten we tijdelijk in de logeertuin. Hierdoor kunnen we tuinen gratis groener maken.

 

Voorwaarden
Bij voorkeur zorgt u zelf dat u de benodigde spullen voor een klus in huis heeft, dan zorgen wij voor het gereedschap! Wij kunnen u uiteraard advies geven en mocht zelf materialen kopen niet lukken, bespreken wij graag de mogelijkheden.

Bij het werk in de tuin is het fijn dat u, mits u dat fysiek kunt, meewerkt met de klus. Wij dragen onze kennis en vaardigheden graag in de praktijk over. Werken in de tuin is gezond voor lijf en geest.

Kosten
We komen de klus kosteloos voor u doen. U betaalt voor materialen als dat nodig is. Een kopje koffie wordt zeer gewaardeerd.

Voor wie
De medewerkers van Bakfiets Zuid werken graag voor buurtbewoners met een kleine beurs die de klussen in huis niet (meer) zelf kunnen en/of de tuin graag netjes en groen willen houden.

Wilt u zich inzetten als vrijwilliger voor uw buurt, dan maken wij graag kennis.

Samen zetten we ons voor een Inclusieve (Groene) Wijk.

Heeft u een klus of heeft u zin om (samen) met de Bakfiets op pad te gaan? Het Bakfietsproject is bereikbaar op:

Mail voor klussen in huis naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mail voor klussen in de tuin naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-5525 0949/033 432 88 17

Bakfiets