De Open Studio is een inspirerende, creatieve plek in het Wijkhuis. Binnen de open studio worden allerlei creatieve activiteiten, cursussen en workshops georganiseerd die geschikt zijn voor jong en oud.

De middagen zijn gericht op ontmoeten, ontspannen en creatief bezig zijn voor iedereen die in de wijk woont. Het is de bedoeling dat iedereen die hier behoefte aan heeft en die het leuk vindt aan kan schuiven bij de open studio en gezamenlijk of individueel creatief bezig kan zijn. Zelf creëren, kennis uitwisselen, ideeën opdoen en andere ontmoeten staat voorop!

Denk  aan activiteiten zoals schilderen, boetseren, beeldhouwen, maar ook het recyclen van materialen. Hier kunnen vervolgens weer producten van gemaakt worden zoals kleding en gebruiksvoorwerpen. Binnen de open studio zijn allerlei materialen aanwezig waar iedereen gebruik van mag maken tegen een kleine eigen bijdrage.

In de toekomst willen we ook activiteiten organiseren op het gebied van theatersport (improvisatietheater) en muziek maken. Mocht u hiervoor belangstelling hebben laat het ons dan gerust weten!