Geertje Arendspad

Geertje Arendspad: thuisgevoel

Het is in de winter van 1444 dat Geertje Arends Nijkerk verlaat en op pad gaat naar Amersfoort om in te treden in het Sint Agnietenklooster. Daar vond zij haar nieuwe thuis. Op het Geertje Arendspad onderzoeken we met al onze zintuigen 'thuisgevoel'.

Thuis voor jezelf

In de 21e eeuw staan we voor een serie uitdagingen: we hebben het druk en lijken steeds minder tijd voor stilte, bezinning en ontspanning te hebben. Op het Geertje Arendspad onderzoeken we 'thuisgevoel' op een lichtvoetige wijze: van de geur en smaak van thuis tot het ideale huis, van het Japanse Kintsugi tot gastvrijheid. De overdenkingen in het routeboekje stimuleren om te ervaren waar en wanneer jij je thuis voelt. En om in dat gevoel te delen.

Thuis voor de ander

Bij de routegids krijg je 5 luxe ansichtkaarten met prachtige illustraties van Dennis Lohuis. Dennis heeft onderzocht welke vogels zich thuis voelen op het Geertje Arendspad en er 5 geschilderd en voorzien van een thuisgevoel-verhaal. Je wordt uitgenodigd om één of meerdere kaarten te schrijven aan iemand die je niet kent en ook toewenst zich thuis te voelen.

Thuisgevoel verspreiden

Bij de Onze Lieve Vrouwe-Toren in Amersfoort, het eindpunt van de route, kun je deze inleveren bij het VVV. Je ontvangt dan nog een aardigheidje. Maar vooral: deze kaarten worden verzameld en verspreid onder mensen die een warm woord kunnen gebruiken.

 

De boekjes van het Geertje Arendspad zijn verkrijgbaar bij Wijkhuis de Driehoek te Amersfoort tbv. 7,50 euro.

Meer informatie: http://www.gelukkigerwijspad.nl/geertjearendspad.html.