Introductie van de strip ‘De Spybond’

Al 40 jaar tekenend, van beginnend tot wat het nu is, Teken ik, met groot plezier in een verhaallijn die geheel uitgewerkt is tot wat het nu is. Meer dan 50 karakters komen er in voor, met ieder een eigen geschiedenis en herkenbaarheid.  Het verhaal begint wanneer de huidige Sunspy met zijn broer een Spybond opricht in overeenstemming met burgemeester en politie om de criminelen uit regio Dangerbaai te weren en te heropvoeden onder voorwaarde dat politie hen met rust laat.

Zo ontstond De Spybond, een terrein waarin de meest uiteenlopende criminelen zijn geplaatst en elkaar behoorlijk het leven zuur zijn gaan maken. Van heropvoeding komt echter niet veel terecht. We beginnen met deel 26 aangezien de voorgaande delen niet publiceerbaar zijn getekend en uiteindelijk verloren zijn geraakt. De strip is gebaseerd op een strijd tussen spys, met een knipoog naar humor en spot, en met groot respect voor het realistisch tekenwerk van de Grote namen in de striptekenwereld: diverse herkenningspunten veranderen geregeld binnen een strip van plek alsof het heel normaal is.

Perspectief word zoveel mogelijk vermeden en de tekeningen zijn minimalistisch. Aangezien er middenin een verhaallijn wordt begonnen zullen de karakters in het begin allemaal onbekend zijn en geregeld verwarrend werken, echter in het verloop van de verhalen worden de herkenningspunten steeds duidelijker en leer je wie wie is.

Iedere week zal er op de website van wijkhuis De Driehoek een bladzijde van De Spybond gepubliceerd worden.
 
Veel leesplezier !

Mario