Wijkhuis de Driehoek zoekt vrijwilligers voor de
Bezorgfiets
 

 

Wijkhuis De Driehoek is een wijkhuis in het Leusderkwartier in Amersfoort. Wijkbewoners ontmoeten elkaar bij De Driehoek. Het wijkhuis biedt diensten en activiteiten aan omliggende wijken samen met buurtbewoners en vrijwilligers

 

Bijvoorbeeld kookactiviteiten voor en door wijkbewoners of een dienstenuitruil opzetten om praktisch iets voor elkaar te betekenen. De ruimtes in De Driehoek, zoals de gymzaal en vergaderruimte, worden verhuurd voor activiteiten of bijeenkomsten. Het is een gezellig wijkhuis waar je mensen ontmoet en hen helpt om activiteiten te faciliteren.

 

De bezorgfiets is een project dat bedoeld is voor kwetsbare mensen met een kleine portemonnee met een klein of geen netwerk We willen voor deze mensen een paar diensten aanbieden.

  • We willenmaaltijden bezorgen voor mensen die om een reden niet in ons wijkhuis kunnen eten of de maaltijden kunnen afhalen.

  • We willen daarbij de mogelijkheid bieden om gezelschap te krijgen van een vrijwilliger tijdens de maaltijd.

  • Buurtbewoners kunnen gezellig samen met de bakfiets boodschappen doen. Men kan dan samen naar andere supermarkten en samen de boodschappen sjouwen of de kosten delen door samen grote verpakkingen te delen.

  • We willen mensen verblijden met een attentie bij een bijzondere gelegenheid.

 

Onze projecten zijn bedoeld om mensen te ondersteunen en vooral om mensen bij elkaar te brengen en eenzaamheid te verminderen

 

Wat zoeken we:

We zoeken enthousiaste mensen die betrokkenheid voelen bij deze groep. Voor de bezorgfiets is het belangrijk dat je sterk bent in sociale vaardigheden en kennis van psychische kwetsbaarheden is een pré.

 

Wat bieden we je:

  • Als vrijwilliger maak je deel uit van een enthousiast en gezellig team en krijg je een vaste contactpersoon die jou ondersteunt.

  • Twee maandelijks een gezamenlijke uitwisseling over je werkzaamheden en ervaringen.

  • Daarnaast kun je vrijblijvend kiezen voor intervisie, training en/of scholing zodat je kunt door ontwikkelen en met plezier het vrijwilligerswerk doet.

  • Je bent WA verzekerd tijdens het vrijwilligerswerk.

  • Vergoeding in de vorm van vrijwilligersvergoeding, eten of scholing

 

 

We kunnen natuurlijk niet alles in de vacature zetten, dus kom bij interesse met ons praten.

 

Bij interesse kunt u mailen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.